ads

sponsor

Wednesday, January 30, 2019

ၾကြက္တက္ျခင္း အတြက္ အိမ္တြင္း သာဘာဝ ကုသနည္းမ်ား

ၾကြက္တက္ျခင္း အတြက္ အိမ္တြင္း သာဘာဝ ကုသနည္းမ်ား

ႂကြြက္တက္ျခင္းဆိုတာ ကိုယ္ခႏၶာထဲရွိ ဆားဓာတ္မ်ားနဲ့ သတၱဳဓာတ္မ်ား မ်ွတမွုမရွိျခင္းကို ျပသေနျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ ႂကြက္သားမ်ား ရုတ္တရက္ အျပင္းအထန္ နာက်င္တင္းမာလာျပီး ျပန္လည္ ေျပေလ်ာ့မွသာ နာက်င္မွုသက္သာပါတယ္။ ျဖစ္ပြားေစေသာ အေၾကာင္းရင္းေပၚမူတည္ျပီး အားေဆးမ်ားမွီ၀ဲျခင္း ေဆးေသာက္ျခင္း ျပဳလုပ္နိုင္ျပီး ေအာက္ပါ သဘာ၀နည္းမ်ားကိုလဲ အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္။
(၁) ေရဓာတ္ျပည့္၀ပါေစ
ေလ့က်င့္ခန္း အျပင္းအထန္လုပ္ျပီး သို့မဟုတ္ ေနပူထဲတြင္အားကစား ေလ့က်င့္ျပီးေနာက္ ေခြ်းထြက္လြန္ျခင္းေၾကာင့္ ေရဓာတ္ဆံုးရွံဳးရာမွ ကယ္ဆီယမ္ ပိုတက္ဆီယမ္နဲ့ မက္ဂနီဆီယမ္မ်ားလဲ ကိုယ္ထဲမွ ဆံုးရွံဳးသြားပါတယ္။ ထိုသို့ လိုအပ္ေသာ ဓာတ္မ်ား မမ်ွတရာမွ ႂကြက္တက္ျခင္း ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အားကစားမျပဳလုပ္ခင္ေကာ လုပ္ေနစဥ္နဲ့လုပ္ျပီးအခ်ိန္မ်ားတြင္ပါ ေရကို ေသာက္သံုးသင့္ပါတယ္။ ဆားဓာတ္ပါျပီးသား အားကစားအခ်ိဴရည္မ်ားလဲ ေသာက္သံုးနိုင္ပါတယ္။
(၂) ေျခဆန့္ေလ့က်င့္ခန္း
ႂကြက္သားမ်ား ေျပေလ်ာ့ေစဖို့ အေညာင္းဆန့္ ေလ့က်င့္ခန္းပံုမွန္ ျပဳလုပ္ေပးသင့္တယ္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အားကစားမျပဳလုပ္မီနဲ႔ ျပဳလုပ္ျပီးေနာက္ ေသြးလွည့္ပတ္မွု ေကာင္းေစဖို့ အေၾကာေလ်ွာ့ ေလ့က်င့္ခန္းျပဳလုပ္ေပးပါ။ သင္ဟာ ညတေရးနိုးမွာ ႂကြက္တက္ျပီး နိုးထလာတယ္ဆိုပါက ျဖစ္ပြားေသာ ေနရာကို လက္သီးဆုပ္ျဖင့္ အေပၚေအာက္ဖိနွိပ္ေပးျခင္းနဲ့အတူ အေၾကာဆန္႔ ေက်င့္ခန္းျပဳလုပ္ေပးျခင္းျဖင့္ သက္သာေစပါတယ္။
အေမရိကန္နိုင္ငံ နယူးေယာက္မွ ပညာရွင္မ်ား သတ္မွတ္ထားေသာ အေၾကာဆန့္ ေလ့က်င့္ခန္းမွာ နံရံကေန လက္တစ္ဆန့္စာ ခြာရပ္ပါ။ ထို့ေနာက္ နံရံကုိ လက္ျဖင့္တြန္းျပီး ဒူး၂ဖက္ကိုခ်ိတ္ထားပါ။ သင့္ေျခသလံုး ႂကြက္သားမ်ားတြင္ အားထည့္ထားပါ။ ထိုအေနအထားကို ၁၀ စကၠန့္ထားျပီး ၃ ႀကိမ္ျပဳလုပ္ပါ။ ႂကြက္တက္ျခင္းကိုသၚ သက္သာေစပါလိမ့္မည္။ ေနာက္တစ္နည္း အေနနဲ့ ေျခဖ၀ါးေအာက္တြင္ တင္းနစ္ေဘာလံုးကိုထားျပီး လွိမ့္ေပးပါ။
(၃) အပူ အေအးနည္း
အပူနဲ႔ အေအးကို တစ္လွည့္စီ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ ကပ္ေပးရပါမယ္။ ေရခဲက နာက်င္မွုဒဏ္ရာမ်ားကို သက္သာေစျပီး ႂကြက္သားမ်ား ေျပေလ်ာ့ေစပါတယ္။ ေေရေႏြးက ႂကြက္သား တင္းမာမွုမ်ားကို ေလ်ွာ့ခ်ေပးပါတယ္။
(၄) ပိုတက္ဆီယမ္ပါေသာ အစာမ်ားစားပါ
ႂကြက္သားေတြ အေကြးအဆန့္လုပ္ဖို့နဲ့ အာရံုေၾကာမ်ား အလုပ္လုပ္ဖို့ ပိုတက္စီယမ္ကို လိုအပ္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီး၊ ကီ၀ီသီး၊ ဂရိတ္ဖုသီး၊ သေဘၤာသီး၊ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲ၊ ငါးနဲ့ နို့ထြက္ ပစည္းမ်ားျဖစ္ေသာ ခ်ိစ္ ၊ဒိန္ခ်ဥ္တို့ကို စားေပးဖို့လိုပါတယ္။
(၅) မက္ဂနီဆီယမ္ပါေသာ အစာမ်ားကိုစားပါ
ကိုယ္၀န္ေဆာင္ခ်ိန္ ႂကြက္တက္ေသာ မိခင္မ်ားအနက္ ၃၀ ရာနွဳန္းခန့္သည္ မက္ဂနီဆီယမ္ ခ်ိဴ့တဲ့ေသာေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။ ဂ်ံဴ၊ အစိမ္းေရာင္အရြက္မ်ား၊ ပဲမ်ားကို စားသံုးနိုင္ျပီး မက္ဂနီဆီယမ္ အားေဆးျပားမ်ား မွီ၀ဲပါ။
(၆) ကယ္ဆီယမ္ပါေသာ အစာမ်ားစားပါ
နွမ္း၊ အစိမ္းေရာင္အရြက္မ်ားနွင့္ သစ္အယ္သီး၊ တို့ဟူး၊ ခ်ိစ္၊ဟဒိန္ခ်ဥ္နဲ့ႏြားနို့မ်ား စားေပးပါ။ ႂကြက္သားမ်ား သန္မာဖို့နဲ့ ေျပေလ်ာ့ဖို့ ကယ္ဆီယမ္က အေရးႀကီးပါတယ္။ အရိုးမ်ားကိုလဲ သန္မာေစပါတယ္။
Credit : Dr Jue (Daily Hot News)

https://thadinyatkwat.com/archives/18523

No comments:

Post a Comment